S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » BYLINNÉ ČAJE » PUERH tmavý sypaný bylinný čaj | Centrum bylin


        

PUERH tmavý sypaný bylinný čaj | Centrum bylin


2x

 

Číslo produktu: CB-PUERH tmavý
Vyberte gramáž:
Cena bez DPH : 5,04 EUR
Cena s DPH (12 %):
5,65 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Nálev je zemitý, ale nezvieravý.

Čaje typu pchu-er majú všeobecne silnú, výraznú chuť i arómu. Pochádzajú z provincie Jün-nan (Yunnan) a sú súčasťou tradičnej čínskej medicíny. Ide o čaje dodatočne fermentované. Vďaka zložitému a zdĺhavému spôsobu spracovania tak pchu-er vytvoril jedinečnú skupinu. Traduje sa, že na chuť pchu-era sa musí postupne zvykať. Po prvej šálke si ho zamilujete, alebo sa k nemu časom tzv. prepijete. Čím starší pchu-er je, tým kvalitnejší nápoj z neho pripravíte. Je to čaj, ktorý potrebuje starnúť.

Čajovník čínsky pôsobí ako antioxidant a podporuje fyzickú a mentálnu aktivitu. Pitie čaju je vhodné na udržanie zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kože. Je odporúčanýpri regulácii hmotnosti, je schopný normalizovať hladinu glukózy v krvi a metabolizmus tukov. Podporuje normálne zdravie srdca.

Príprava: je dvojakého druhu

  • Jednonálevový puerh: Na pol litra horúcej vody (95°C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhuje sa 2-4 minúty. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovanie, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Na dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj než predlžovať dobu lúhovania.
  • Varený puerh: Rovnaké množstvo čaju ako pri jednonálevovom, ale lístky sa povaria vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s veľmi vysokým obsahom kofeínu. (cca 6–8 g) vložíme do kanvičky a zalejeme 500 ml horúcej vody tesne pod bodom varu. Lúhujeme 2–4 min. Možno pripraviť 3 nálevy. Čím viac dáme čaje a čím dlhšie trvá lúhovanie, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Na dosiahnutie intenzívnejšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj, než predlžovať dobu lúhovania.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZTEzY2Qz