Úvod » VČELIE PRODUKTY » Včelí peľ BIO 100g | Wolfberry
vypredané
Peľ sú samčie zrnká rastlín, ktoré majú za cieľ odovzdávať život – opeľovať samičie kvety. Včely ich zbierajú v divokej prírode a tvoria z nich drobné granulky (tzv. rúškový peľ). Touto mimoriadne výživnou zmesou potom kŕmia svojich potomkov.
Spracovaný peľ je teda hlavným zdrojom proteínov a všetkých potrebných látok pre zdravý rast mladých včiel. V tejto nijako neskazenej podobe včelí peľ ponúkame vám, z oblasti nezasiahnutej pesticídy - v certifikovanej BIO kvalite.
Bohaté zloženie včelieho peľu:
Vďaka svojmu pôvodu a účelu je včelí peľ neuveriteľne komplexnou potravinou s celou škálou vitamínov a minerálov. Rozbory odhaľujú až 250 rôznych látok, samozrejme čisto prírodného pôvodu. Ľudské telo ich preto vie perfektne využiť.
Včelí peľ obsahuje esenciálne mastné kyseliny a okolo 25% proteínov, pričom má kompletné spektrum aminokyselín, vrátane esenciálnych. Dôležitá je prítomnosť železa, medi, zinku a ostatných mikronutrientov. Každé peľové zrnko je plné aktívnych enzýmov - jedná sa o surovú, teplom neošetrenú potravinu.
Peľ pre vitalitu a odolnosť:
Včelí peľ dnes oceňujú športovci a osoby s vysokou fyzickou záťažou. Užívať ho ale môže každý na podporu a udržanie dobrého zdravia.
Včelí peľ a peľ rastlín všeobecne majú tieto oficiálne preukázané účinky:
• napomáha normálnej činnosti kardiovaskulárneho systému
• funguje ako imunomodulátor (vďaka obsahu enzýmov a vitamínov) a antioxidant
• pomáha pri poruchách tráviaceho traktu
• pôsobí proti únave, podporuje vitalitu
• má pozitívny vplyv na duševný stav a výkon človeka
• menopauzálny komfort
• podporuje zdravú činnosť srdca, správnu hladinu cholesterolu a krvných lipidov
• podporuje chuť do jedla
Fermentáciou peľu včely vyrába ďalší unikátny produkt – tzv. včelí chlieb, ktorý v našom eshope tiež nájdete.
Použitie
Včelí peľ je možné konzumovať samotný, chutí po mede a kvetoch. Skvelý je na obohatenie müsli, smoothies alebo jogurtu. Neupravujte včelí peľ tepelne, bola by škoda ho znehodnotiť!
Zaujímavý recept je fermentovaný peľ s medom. Fermentáciou sa narušia peľové zrná a peľ je potom lepšie stráviteľný. Zmiešajte 100g peľu s lyžicou medu a cca 30 ml prevarenej, vlažnej vody. Zmes natlačte do pohára a otvorené nechajte stáť pri izbovej teplote 3 dni. Potom skladujte v chlade.
Odporúčané dávkovanie:
Doporučujeme začať s 1 kávovou lyžičkou denne a toto množstvo postupne zvyšovať
Upozornenie:
Hoci má včelí peľ odlišné účinky ako peľ poletujúci v ovzduší, osoby alergické na peľ musia byť pri jeho užívaní opatrnejšie.Odporúča sa začať len s polovicou malej lyžičky a podľa reakcie dávky zvyšovať.
Nutričné ??hodnoty v 100g: Energia: 1559 kJ/372 kcal; Tuky: 8,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 7,1 g; Sacharidy: 55,4 g, z toho cukry 48,2 g; Vláknina: 5,0 g; Bielkoviny: 17,8 g; Soľ 0 g
Skladovanie: V suchu a tme
Alergény: Bez alergénov
Krajina pôvodu: Maďarsko
Obsah balenia: 100 g