Paprika sladká maďarská patrí medzi najobľúbenejšie mleté ??papriky u nás aj vo svetovej kuchyni. Má vynikajúcu farbivosť a veľmi príjemnú vôňu, charakteristickú po sladkej paprike. Chuť je jemne sladkastá a veľmi delikátna.
Označenie ASTA 180 poukazuje na kvalitu, ktorá je hodnotená na stupnici ASTA (kolorimetrický index) za pomoci čísel 40 , 60, 80, 100, 120, 140, 160 a 180. Hodnotená je schopnosť farbivosti a samozrejme chuť. Paprika označená nižším indexom (napr. 40) je nekvalitná, vyblednutá – pokrm neofarbí ani mu nedodá chuť.
Použitie:
Paprika maďarská je vhodná na dofarbenie i ochutenie pokrmov, ako sú omáčky (najmä guláša), údeniny, nátierky aj šaláty. Odporúčame vyskúšať na pečienka, pečené zemiaky či zeleninu.
TIP: Na rozpálenom oleji či masti osmažíme cibuľku a pridáme mletú papriku – tým dostávame základ mnohých maďarských pokrmov. Pozor ale na prepálenie papriky, ktorým by získala nepríjemne horkú chuť a znehodnotila celý pripravovaný pokrm. Pri pridávaní mletej papriky odporúčame pokrm odstrániť zo zdroja tepla alebo znížiť zdroj tepla na najmenší možný stupeň. Na zdroj tepla vraciame až po pridaní tekutiny.
Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.
Zloženie : 100% paprika maďarská.
Krajina pôvodu: Maďarsko – oblasť Szeged a Kolocsa.
p>