Úvod » PODĽA NÁZVU » Rejstřík českých názvů » Tykev obecná » OLEJ Z tekvicových semienok 100% | RICH
Účinky:
• posilňuje imunitu
• na únavový syndróm
• dodáva energiu pre organizmus
< p>• spomaľuje starnutie• pravidelným užívaním sa zvyšuje fyzická aj psychická odolnosť organizmu (je používaný najmä športovcami)
• znižuje hladinu cholesterolu a upravuje krvný tlak
• spomaľuje kôrnatenie tepien a znižuje riziko infarktu myokardu
• zmierňuje problémy bolestivého močenia – zlepšuje stav pri ochorení prostaty
• osvedčil sa na masírovaní žalúdka pri kŕčoch
• je vhodný na masáže chrbtice
• u chorých ľudí znižuje nechutenstvo
• pôsobí proti zápalom kože
Tekvicový olej< /strong>
Jedná sa o veľmi chutný nerafinovaný, panenský olej lisovaný za studena z tekvicových semien. Pravý tekvicový olej sa vyrába starým osvedčeným postupom, ktorý zaisťuje vysokú kvalitu a jedinečnú arómu. Výrazne zelený olej z jadier tekvice olejnej je špecialitou uznávanou ako delikatesa. Olej obsahuje cca 18% nasýtených a cez 70% nenasýtených mastných kyselín, komplex dôležitých vitamínov (A, B, D, E) a hlavne veľký obsah zinku. To zodpovedá požiadavkám modernej vedy na výživu so zabezpečením zdravých tukov.
Pôsobí priaznivo na krvný obeh a na žľazy s vnútornou sekréciou. U mužov je obľúbený na zlepšenie lliečby prostaty au žien na únavový syndróm, dodáva veľké množstvo energie. Odporúča sa používanie všetkým členom rodiny.
Použitie:
Vnútorne - používa sa do všetkých hotových jedál, alebo pred jedlom 1 – 3x denne čajová lyžička, môže sa užívať pri jedle.
Zvonku - používa sa pri masáži chrbtice a kĺbov. Je výborný na masírovanie žalúdka.
Využitie v kuchyni:
Tekvicový olej je tiež veľmi chutný do všetkých hotových jedál – na šaláty, zeleninu, ryby aj akékoľvek mäso.
Použiteľnosť:
Trvanlivosť konopného oleja je pri teplote od 5° do 20 °C jeden rok, po otvorení olej uchovajte v chladničke a spotrebujte do 3 mesiacov.
Olej je určený pre studenú kuchyňu, tepelnou úpravou sa jeho účinnosť znehodnocuje. Olej skladujte v tme.