Úvod » PODĽA NÁZVU » Rejstřík českých názvů » Ječmen setý » MLADÝ ZELENÝ JEČMEN PRÁŠEK | Centrum bylin
Jemný zelený prášok je vyrobený rozomnletím usušeného mladého zeleného jačmeňa, pestovaného na Novom Zélande. Nápoj z mladého jačmeňa je enzymatickou bombou pre náš organizmus. Je plný vitamínov, nimerálov, aminokyselín a enzýmov. Vďaka jeho nenapodobiteľnej kombinácii dokáže pôsobiť alkalizačne, antioxidačne a upravovať životne dôležité procesy v ľudskom tele.
Mladý jačmeň je považovaný za nutrične najhodnotnejšiu trávu na svete. Mladý jačmeň obsahuje betakarotén, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacin, biotín, kyselinu listovú, široké spektrum aminokyselín: Alanín, Metionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrozín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartámová, Kyselina glutamová. Minérály ako draslík horčík, kremík, zinok, vápnik, ale predovšetkým enzýmy a chlorofyl
Mladý jačmeň má silný alkalizujúci účinok v tiele. Účinne neutralizuje zakyslenie organizmu a reguluje teda problémy spojené s ním. Obsahuje látky silne antioxidačné, ktoré zabraňujú starnutiu organizmu a pravdepodobne majú zaujímavý protirakovinový účinok. Ďalšie látky obsiahnuté v mladom jačmeni detoxikujú organizmus, zabraňujú vstrebávaniu karcinogénnych látok zo zažívacieho traktu a zažívací trakt čistia. Veľký obsah chlorofylu má priamy vplyv na hladinu hemoglobínu, podporuje zásobenie tkanív kyslíkom a pomáha odstraňovať ťažké kovy a chemikálie z krvi.
Tradičné použitie: 2x denne 2 čajové lyžičky rozmiešať vo vode, šťave, či džúse a vypiť nalačno.
V dnešnom svete sú zelené potraviny ako mladý jačmeň, chlorela, spirulina úplne nepostrádateľné pre správnu funkciu organizmu. Naše telo sa stretáva s cudzorodými látkami a jedy, ktoré sa v tele ukladajú, vďaka tomu klesá jeho výkon, prichádza únava, rýchlejšie starne a choroby nevynímajúc. Zelené potraviny poskytujú akýsi štít prírody proti civilizačným chorobám. Už 10 dňové užívanie vedie k pocitu nabitej energie a ľahkosti.
TIP na prípravu: požadované množstvo najskôr vložíme do pohára , pridáme iba 2x viac vody ako obsahu prášku a rozmiešame na hustú pastu. Túto pastu už ľubovoľne zriedime tekutinou, pričom nevznikajú hrudky.