S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » KORENIE » KARI THAJSKÉ | Centrum bylin


        

KARI THAJSKÉ | Centrum bylin


4x

 

Vyberte gramáž:
Cena bez DPH : 1,75 EUR
Cena s DPH (12 %):
1,96 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Thajské Kari: Exotická Zmes Korenie pre Autentickú Thajskú Kuchyňu

Thajské Kari je srdcom mnohých tradičných thajských jedál. Táto exotická zmes korenia a bylín dodáva pokrmom nezameniteľnú chuť a arómu, ktoré sú typické pre thajskú kuchyňu. sviežu a ľahko citrusovú chuť.

  • Rasca: Dodáva jemne dymovú a zemitú chuť.
  • Cesnak: Pre intenzívnu arómu a chuť .
  • Zázvor: Pridáva pikantnosť a ľahko sladkú chuť.
  • Citrónová tráva: Pre sviežu citrusovú arómu.
  • Kafir lime listy: Dodávajú výraznú a osviežujúcu chuť.
  • Galangal: Podobný zázvoru, ale s unikátnou, ostrejšou chuťou.
  • Chili papričky: Pre pikantnosť a zvýraznenie chuti.
  • Kurkuma: Dodáva zmesi jasne žltú farbu a zemitú chuť.
  • Rýba omáčka: Pre typickú slanosť a hĺbku chuti (používa sa častejšie v tekutej forme pri príprave pokrmov).
  • Použitie Thajského Kari

    1. Kari pasty: Thajské karí je často základom pre karí pasty, ktoré sa používajú na prípravu rôznych pokrmov. Tieto pasty môžu byť červené, zelené alebo žlté, v závislosti na použitých ingredienciách a ich kombinácii.
    2. Polivky: Kari pasty sa používajú ako základ pre tradičné thajské polievky, ako je Tom Yum alebo Tom Kha.
    3. Omáčky: Thajské karí môže byť použité na prípravu omáčok pre rôzne mäsové alebo zeleninové pokrmy.
    4. Marinády : Zmes je skvelá pre marinovanie mäsa, rýb alebo tofu pred grilovaním alebo pečením.
    5. Restované pokrmy: Thajské karí možno použiť aj pri restovaní zeleniny alebo mäsa na panvici pre rýchle a chutné pokrmy .

    Kombinácia s Inými Bylinkami a Korením

    • Bazalka: Thajská bazalka dodáva sladkú a ľahko anízovú chuť, ktorá sa dobre kombinuje s pikantnými tónmi karí.
    • Koriander: Čerstvé listy koriandra pridávajú sviežu a ľahko citrusovú chuť.
    • Mango: Sladké mango môže vytvoriť lahodný kontrast s pikantnými a aromatickými chuťami karí.
    • Kokosové mlieko:Na zjemnenie chuti a vytvorenie krémovej textúry v kari pokrmoch.

    Tipy pre Perfektné Thajské Kari

    1. Kvalitné ingrediencie: Používajte čerstvé a kvalitné ingrediencie pre maximálnu chuť.
    2. Správna kombinácia: Experimentujte s rôznymi kombináciami bylín a korenín, aby ste našli svoju obľúbenú verziu thajského karí.
    3. Balanc chuťou: Thajská kuchyňa je o balancii chutí – sladkej, slanej, kyslej a pikantnej. Snažte sa tieto chute vyvážiť vo svojich pokrmoch.
    4. Pomalé varenie: Nechajte karí pomaly variť, aby sa chute mohli plne rozvinúť a prepojiť.

    Thajské karí je nevyhnutnou ingredienciou pre každého, kto miluje thajskú kuchyňu a chce priniesť autentickú chuť tejto exotickej kuchyne do svojho domova. Je univerzálna a môže byť použitá v mnohých rôznych pokrmoch, od polievok a omáčok až po marinády a restované jedlá. Vyskúšajte thajské karí pri svojej ďalšej kulinárskej tvorbe a objavte bohatú a komplexnú chuť thajskej kuchyne.

    Thajské karí je koreniaci prípravok, ktorý sa od indického karí líši najmä ostrosťou a obsahom kurkumy, ktoré obsahuje menšie množstvo. Chuť je pikantná po chilli a korení.

    ZLOŽENIE: Kurkuma, paprika, koriander, rasca rímska, senovka, chilli, korenie, zázvor, cibuľa.

    POUŽITIE : Najlepšie sa thajského karí korenia využije v mäsových a zeleninových zmesiach, ďalej potom v strukovinách, smotanových omáčkach i polievkach.

    SKLADOVANIE: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

    Thajské karí je koreniaci prípravok, ktorý sa od indického karí líši najmä ostrosťou a obsahom kurkumy, ktoré obsahuje menšie množstvo. Chuť je pikantná po chilli a korení.

    ZLOŽENIE: Kurkuma, paprika, koriander, rasca rímska, senovka, chilli, korenie, zázvor, cibuľa.

    POUŽITIE : Najlepšie sa thajského karí korenia využije v mäsových a zeleninových zmesiach, ďalej potom v strukovinách, smotanových omáčkach i polievkach.

    SKLADOVANIE: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

    Thajské karí je koreniaci prípravok, ktorý sa od indického karí líši najmä ostrosťou a obsahom kurkumy, ktoré obsahuje menšie množstvo. Chuť je pikantná po chilli a korení.

    ZLOŽENIE: Kurkuma, paprika, koriander, rasca rímska, senovka, chilli, korenie, zázvor, cibuľa.

    POUŽITIE : Najlepšie sa thajského karí korenia využije v mäsových a zeleninových zmesiach, ďalej potom v strukovinách, smotanových omáčkach i polievkach.

    SKLADOVANIE: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

    Komentáre

    NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

    Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

    MzlkYmFl