Kompletné špecifikácie
MURSALSKÝ ČAJ / L. USHEV
Čaj výnimočnej chuti, neobsahuje teín, vďaka obsahu selénu je silným antioxidantom.
POPIS strong>
Mursalský čaj je lahodný bylinný čaj z rastliny Hojník horný (Sideritis scardica Griseb). Hojník horný rastie iba na niektorých miestach pohoria Rhodopy, ktoré siaha od Bulharska cez Grécko až do Turecka. V Bulharsku je rastlina pre svoje vynikajúce liečivé účinky chránená zákonom.
ZLOŽENIE
Obsahuje veľké množstvo látok, ktoré pozitívne pôsobia na náš organizmus - obsahuje stopové prvky a minerály, éterické oleje, fenoly.
Účinky čaju sú podložené rôznymi odbornými publikáciami a klinickými štúdiami.
PRÍPRAVA
- Celé steblo vložíme do 250 ml vody, privedieme do varu a varíme 5 minút na miernom ohni.
- Na prípravu väčšieho množstva použijeme 3 steblá na 1 liter vody.
li> - Čaj sa pije bez ďalšej úpravy.
- V prípade potreby, ho môžeme dosladiť medom.
- Ak čaj nemôžeme povariť, stačí steblo zaliať vriacou vodou a nechať stáť 5 minút v prikrytej nádobe.
LETNÉ OSVIEŽENIE S MURSALSKÝM ČAJOM
Mursalský čaj neobsahuje teín, preto sa môže piť vo väčšom množstve - denne je možné ho vypiť 2 až 3 litre.
Vhodný je na osvieženie organizmu aj v horúcich letných dňoch – ako teplý, alebo vychladený. na letné osvieženie:
Na prípravu väčšieho množstva čaju je vhodné použiť 3 steblá čaju na 1 liter vody, 6 stebiel čaju na 2 litre vody - povaríme 6 minút miernym varom.
< div>Po vychladnutí nalejeme do sklenenej alebo plastovej nádoby, pridáme šťavu z jedného citróna a uložíme do chladničky.
Pijeme počas dňa bez ďalšej úpravy.
Takto pripravený čaj sa môže piť 1- 2 dni.