Úvod » SIRUPY, MEDY » AGÁVE SIRUP 400ml | Wolfberry
Wolfberry agáve sirup - prírodné sladidlo s vysokým obsahom fruktózy a nízkym GI
Wolfberry agáve sirup je vďaka vysokému obsahu fruktózy a nízkemu glykemickému indexu sladidlo budúcnosti. Je vyrobený v bio kvalite.
Sirupu z agáve sa nie nadarmo hovorí aj zlato mexických indiánov, pretože sa získava pomerne zdĺhavým procesom. Najprv sa narezávajú rastliny agáve, z ktorých sa necháva „vyslzieť“ ich šťava, ktorá sa každý deň starostlivo zbiera. Potom so špeciálnou technológiou odparovaním pri teplote do 48 ° C vyrába sirup v jantárovej farbe a konzistenciu redší, než má med. nižšia ako u klasického cukru. Najväčšou devízou sirupu z agáve je ale to, že zladiacu zložku tvorí minimálne 65% fruktóza, takže sa organizmus nezaťažuje nadbytočným množstvom glukózy alebo sacharózy. Práve preto agáve sirup oceňujú predovšetkým diabetici.
Sirup z agáve oceníte v teplej aj studenej kuchyni. Veľmi dobre sa rozpúšťa, takže sa hodí nielen ako sladidlo do čaju a kávy, ale aj do rôznych zálievok alebo ľadových nápojov. Výborne sa hodí ale aj ako spojivo pre cereálne výrobky, do marinád na mäso, alebo do cukrárskych výrobkov. V neposlednom rade treba pripomenúť, že sirup z agáve berú vegáni ako dar z nebies napríklad pri nahrádzaní medu. Wolfberry agáve sirup má veľmi jemnú, ľahko karamelovú chuť a je vyrábaný v BIO kvalite v kontrolovanom ekologickom poľnohospodárstve bez GMO.
Wolfberry agáve sirup bio v bodoch: vďaka obsahu fruktózy vhodný pre diabetikov využitie v kuchyni je rovnaké ako s rafinovaným cukrom prírodný sirup s jemnou karamelovou chuťou vhodný aj pre vegánov